Geplaatst op 08 June, 2020

Closing Nova Zembla

Ridge Capital heeft Valuas Zorggroep geadviseerd bij de overname van haar branchegenoot Nova Zembla Zorg.

Project

Ridge Capital heeft Valuas Zorggroep geadviseerd bij de overname van haar branchegenoot Nova Zembla Zorg. Nova Zembla Zorg is actief in de high-end particuliere woon-zorgmarkt en had drie woon-zorgresidenties in Heemstede en Oegstgeest in eigendom en een woon-zorgresidentie in Amsterdam.

Door deze overname van Nova Zembla Zorg door Valuas Zorggroep ontstaat een sterke combinatie in de particuliere woon-zorgmarkt met in totaal acht woon-zorglocaties in Nederland. Valuas Zorggroep zal door deze overname haar positie in de particuliere woon-zorgmarkt verder verstevigen en de kwaliteit van zorg en welzijn verder optimaliseren.

Na de aankoop van Nova Zembla Zorg heeft Ridge Capital vervolgens de woon-zorglocaties van Nova Zembla Zorg en de woon-zorglocatie van Valuas Zorggroep in Aldeboarn (Friesland) in een ‘sale & lease back transactie’ doorverkocht aan een beursgenoteerd zorgfonds in België.

Daarnaast heeft Ridge Property Management het volledige beheer en onderhoud van alle woon-zorglocaties namens Valuas Zorggroep op zich genomen.

 

 

Terug naar overzicht