Geplaatst op 01 October, 2019

Closing project Hillegom

Op 26 september 2019 is de closing van ons woon-zorgproject in Hillegom succesvol afgerond.

Wederom een succesvolle samenwerking met Care Property Invest (als eindbelegger) en deze keer met Senior Living Groep (als exploitant).

Achtergrond

In september 2009 is deze monumentale kerk aan de eredienst onttrokken. De in juni 2009 opgerichte “Vereniging Instandhouding Jozefkerk en Pastorie” maakte zich sterk voor het behoud van de Jozefkerk en de naastgelegen pastorie. De kerk stond vervolgens jaren leeg, tot de voedselbank er gebruik van mocht maken. Door de goede bouwkundige staat van de kerk en de locatie in Hillegom leent het pand zich zeer goed voor herontwikkeling tot een woon-zorgvoorziening.

Project

In 2018 heeft Ridge, in nauwe samenwerking met haar ontwikkelingspartner Renward, het kerkgebouw tezamen met pastorie en het zusterhuis aangekocht. Doel van de aankoop van de objecten was herontwikkeling van objecten tot een private woon-zorg voorziening met in totaal 23 zorgstudio’s voor langdurige zorg, 8 ruime zorgappartementen en een kleinschalig zorghotel met 7 kamers.

ARCOM architecten uit Veenendaal is als architect verantwoordelijk voor het ontwerp. Het ontwerp geeft het kerkgebouw een unieke uitstraling.

Voor meer informatie over dit project, klik op onderstaande button.

Project Hillegom

 

Terug naar overzicht