Geplaatst op 11 March, 2021

Herontwikkeling oude Indolafabriek tot woon- en werkplek aan het water in Harbour Park

Persbericht Gemeente Rijswijk d.d. 5 maart 2021

Een levendige ontmoetingsplek aan de kop van de korte haven, met circa 300 woningen, 4.000 m2 aan bedrijfsruimten, 2.000 m2 voor horeca en fitness, een parkeergarage en een park. Dat is wat vastgoedontwikkelaar Ridge samen met haar partner Dev_real estate  wil realiseren op het terrein van de oude Indolafabriek aan de Nijverheidsstraat. De gemeente Rijswijk sloot hiervoor op 5 maart 2021 met de ontwikkelcombinatie een intentieovereenkomst. De herontwikkeling van de voormalige Indolalocatie is een eerste stap op weg naar de transformatie van het Havenkwartier: van een verouderd bedrijvengebied naar een aantrekkelijke wijk waar Rijswijkers straks prettig kunnen wonen, werken of vrije tijd doorbrengen.In 2017 heeft de gemeenteraad de Toekomstvisie Plaspoelpolder vastgesteld, waarin staat dat dit bedrijvengebied een impuls moet krijgen. Dat willen we onder andere doen door wonen en werken te vermengen. Het Havenkwartier biedt door de ruimte en de aanwezigheid van het water, volop kansen om een kwalitatief hoogwaardig woon-werkgebied te maken. Vastgoedeigenaren en ontwikkelaars zoals Dev_real estate en Ridge hebben hiervoor al plannen ontwikkeld. Op 2 maart jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met het Ontwikkelkader Havengebied, dat richtlijnen geeft voor die plannen.

Harbour Park
Ontwikkelaar Ridge en haar partner Dev_real estate willen de Indolalocatie, dat al sinds 2004 niet meer als fabriek functioneert, herontwikkelen tot Harbour Park. De ruim 300 woningen in het plan komen deels aan de haven. De bedrijfsruimten komen aan de Nijverheidsstraat. Het huidige industriële bouwdeel aan de Klipperstraat wordt verbouwd voor horeca en fitness en is straks een echte blikvanger. Ook komt er een parkeergarage. Bovenop de parkeergarage komt het park. Caroliene van Veen van Dev_: “Op deze prachtige locatie aan het water werken we samen met MIES Architectuur aan een modern binnenstedelijk verblijfsklimaat. Een aantrekkelijke plek waar functies en mensen samenkomen die bij elkaar passen en elkaar versterken.”

Concreet
Wethouder Armand van de Laar is blij dat na de instemming van de gemeenteraad  met het ontwikkelkader Havengebied er nu concrete stappen gezet worden om in het gebied aan de slag te gaan. “Het plan voor de Indolalocatie is een mooie ontwikkeling dat een goede invulling geeft aan de ambities van de gemeente Rijswijk om wonen, werken en verblijven te combineren. Daarbij is er ook aandacht voor de inrichting van het openbaar gebied en het toevoegen van grond. Het plan geeft niet alleen een impuls aan het Havenkwartier, maar aan de hele Plaspoelpolder.”

Op basis van de intentieovereenkomst werken de ontwikkelaars het bouwplan verder uit. De planologische procedure start later dit jaar. Harbour Park maakt onderdeel uit van fase 1 van het Havenkwartier. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen in het gebied kan zich via de projectwebsite aanmelden voor de nieuwsbrief.

Gemeente Rijswijk - Havenkwartier 

Terug naar overzicht