Jeroen van Diem

Jeroen,  is mede eigenaar en directeur in Ridge Capital sinds 2018.

Jeroen startte zijn professionele carrière als belastingconsulent in de vastgoedgroep van het internationale adviesbureau Arthur Andersen (nu Deloitte) in Amsterdam. Hij adviseerde zijn klanten, bestaande uit vastgoedinvesteerders, ontwikkelaars, financiers en fondsmanagers, over alle belasting gerelateerde vastgoedkwesties.

In 2001 trad hij toe tot Bouwfonds REIM, een dochteronderneming van ABN AMRO. Bij Bouwfonds REIM was hij verantwoordelijk voor het initiëren, plaatsen en fund management van de vastgoedfondsen voor de vermogende klanten van ABN AMRO. Deze beleggingsfondsen investeerden in residentieel en commercieel onroerend goed in Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland. In 2005 trad Jeroen toe tot de Institutional Investments-groep van Bouwfonds REIM, waarvoor hij verschillende pan-Europese vastgoedfondsen heeft opgezet.

In 2008 startte Jeroen Mado International, een onafhankelijke vastgoedonderneming met kantoren in Tours (Frankrijk) en Amsterdam. Bij Mado initieerde en structureerde hij investeringen in Frans onroerend goed en duurzame energie voor Europese investeerders.

In 2010 stond Jeroen samen met twee compagnons aan de wieg van AC Niellsen Ltd. AC Niellsen heeft kantoren in Londen en Amsterdam. Sinds de oprichting is AC Niellsen actief in twee nichemarkten in de vastgoedmarkt: datacenters en zorgvastgoed. Vanaf 2016 was Jeroen verantwoordelijk voor alle zorgvastgoed gerelateerde advies diensten van ACN Niellsen Care.

Jeroen heeft een masterdiploma in fiscaal recht van de Universiteit van Leiden en een masterdiploma in onroerend goed van de Amsterdamse school voor onroerend goed (ASRE). Verder is hij een professioneel lid van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

jvandiem@ridge.nl | +31 6 50207818

LinkedIn