Geplaatst op 15 July, 2021 Wonen

Woningontwikkeling Standdaarbuiten

Ontwikkeling suikerdepot tot woningen Veerstraat te Standdaarbuiten! Een complex met 44 wooneenheden; 26 koopappartementen gelegen aan het water, 18 appartementen voor de verhuur.

Het Suikerdepot in Standdaarbuiten, ook wel Suikerentrepot genoemd, is in 1924 gebouwd als opslagplaats voor de suiker die in de fabriek vlakbij geproduceerd werd. De suikerindustrie is lang bepalend geweest voor deze omgeving, maar ook deze industrietak kromp. De suikerindustrie bleef in afgeslankte vorm, maar door andere opslagmethoden verdwenen de traditionele suikeropslagplaatsen snel. Het Suikerdepot van Standdaarbuiten is de laatste van deze en inmiddels op de Rijksmonumentenlijst geplaatst. Een goede functie vinden is echter lastig, daarom is het tot nu toe vooral als expositieruimte in gebruik geweest.

De locatie aan de Veerweg is prachtig; vlakbij de Dintel met uitzicht over het water en de weilanden aan de overzijde en toch op loopafstand van het dorp.

Met het invullen van het Suikerdepot met twee woonvolumes aan de binnenzijden van noord- en zuidgevel wordt de ruimtelijkheid en de aantrekkelijke industriële sfeer van het gebouw behouden. De hoogte en het licht in het dak zorgen voor een enorme ruimtelijkheid die over de volle hoogte en lengte beleefd worden.

Voor meer informatie over de verschillende appartementen, kijk op:

Suiker Entrepot

Terug naar overzicht