Geplaatst op 15 March, 2019 Zorg

Zorglocatie Katwijk aan Zee

Voormalig "Hof van Katwijk" is een rijksmonument (gebouwd omstreeks 1800) en zal verbouwd worden tot een woon-zorglocatie.

 

 

 

Achtergrond

In de dorpskern van Katwijk aan den Rijn staat aan de Overrijn 8 het unieke rijksmonumentale gebouwencomplex. Het voormalig ‘’Hof van Katwijk’’ / ‘’Het Sand’’, maakt sinds 1966 deel uit van de locatie ‘’De Wilbert’’. Het betreft hier het hoofdgebouw, bestaande uit een achttien traveeen tellende vleugel uit de 18e eeuw. Van 1830 tot 1927 is het gebouw in gebruik geweest als opleidingsinstituut van de paters Jezuiten, daarna bij de paters Franciscanen. Het object is in de loop der eeuwen herhaaldelijk uitgebreid, gewijzigd en gesloopt.

Dit gemeentelijk- en rijksmonument is gelegen langs de Rijn, tussen Katwijk en Rijnsburg. De centrale ligging, het OV voor de deur, het strand en het schitterende duingebied op 5 minuten fietsafstand en uitvalswegen als N206 in de directe nabijheid maken deze locatie erg aantrekkelijk.

Project

Van Ettekoven Holding heeft deze locatie aangekocht in Katwijk. Het is uitermate geschikt voor een mix van zorgfuncties.

Ridge heeft gesprekken opgestart met exploitanten om op deze locatie zorg aan te gaan bieden. Het totale aantal geplande zorgeenheden is 109 met in totaal 8.100m2 Bruto vloeroppervlakte. 

Terug naar overzicht