Over Ridge Capital

Sinds 2018 is Ridge Capital een nieuw bedrijfsonderdeel binnen de Ridge groep. Alle (zorg)vastgoed gerelateerde adviesdiensten vallen onder de vlag van Ridge Capital. Ridge Capital werkt nauw samen met Ridge bij de realisering en funding van hun zorgprojecten. De directie van Ridge Capital wordt gevormd door Jeroen van Diem. Het Ridge Capital-team werkt vanuit het kantoor in Veenendaal.

Dienstverlening

De dienstverlening van Ridge Capital richt zich op de Nederlandse vastgoedmarkt met een primaire focus op zorgvastgoed. Het team van Ridge Capital combineert haar langjarige vastgoedervaring met haar kennis en netwerk in de Nederlandse zorgsector. Onze vastgoedspecialisten zijn op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en trends en ontwikkelingen in de zorgvastgoedsector.

Ridge Capital biedt haar opdrachtgevers gedegen advies, hands-on begeleiding en concrete oplossingen voor vastgoedvraagstukken. Door onze jarenlange ervaring spreken wij de taal van zowel de belegger als de zorgexploitant en kunnen wij onze opdrachtgevers onder andere van dienst zijn op het gebied van:

1. Verkoop- & aankoopbegeleiding

Wij begeleiden ontwikkelaars en beleggers bij de bepaling en uitvoering van de strategie met betrekking tot verkoop- of aankooptransacties. Onze diepgaande marktkennis en ons grote netwerk verzekeren de cliënt van een goede deal.

2. Sale & lease back

Wij adviseren eigenaar-gebruikers bij de verkoop van hun vastgoed en beleggers bij de aankoop. Daarnaast adviseren wij over de huurovereenkomst. Met onze begeleiding is de opdrachtgever verzekerd van een succesvolle transactie en kapitaal dat vrijkomt voor zijn of haar business.

3. Verhuur- & aanhuurbegeleiding

Wij begeleiden zorgexploitanten, ontwikkelaars en beleggers bij de analyse van de mogelijkheden in de markt om bestaande (langlopende) huurcontracten te herzien en/of nieuwe huurcontracten af te sluiten.

4. Financieringsadvisering / Strategische advisering


Wij adviseren bij (her)financieringstrajecten (equity en debt) ten behoeve van ontwikkelaars en beleggers. Wij arrangeren de beste fundingcondities en begeleiden efficiënt tijdens het gehele fundingsproces. Daarnaast adviseren wij onze opdrachtgevers bij het opzetten van vastgoedfondsen voor particuliere en institutionele beleggers.