Geplaatst op 14 July, 2021 Wonen

Ontwikkeling Havenkwartier Rijswijk

Van industrieel havengebied naar een fijne plek om te wonen, te werken en te recreƫren!

Dat is de ambitie van onze ontwikkeling in het Havenkwartier van Rijswijk. Wij ontwikkelen daar de locatie van de oude Indola Fabriek. Dit doen we samen met onze partner Dev_ real estate. Deze fabriek was in de jaren ’60 vooral gericht op kleine elektrische apparaten voor de kappers, bijvoorbeeld haardroogkappen en krultangen. Na de verhuizing van het merk in 2004 is het oude fabrieksgebouw in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw, onder de naam De Indola Fabriek.

Op deze prachtige locatie aan het water werken we samen met concept architect Firm.studio aan een modern binnenstedelijk verblijfsklimaat. Een aantrekkelijke plek waar functies en mensen samenkomen die bij elkaar passen en elkaar versterken. MIES Architecten heeft de opdracht gekregen om het concept van Firm.studio verder uit te werken.

Het is een mooie ontwikkeling die een goede invulling geeft aan de ambities van de gemeente Rijswijk en een impuls aan de ontwikkeling van de Plaspoelpolder.

Op 8 juli is er een participatieavond georganiseered voor bewoners, eigenaren, ondernemers en huurders in de directe omgeving van het Havenkwartier. De actuele plannen om een nieuwe bestemming te geven aan de voormalige Indola Fabriek werden enthousiast ontvangen!

Kijk voor meer informatie over de plannen voor Harbour Park en de volledige presentatie van de participatieavond op de website van de gemeente Rijswijk.

Gemeente Rijswijk 

Terug naar overzicht