Geplaatst op 06 June, 2023 Zorg

Scheveningen - Green Harbour

Het project Green Harbour bestaat uit 68 appartementen en 64 ondergrondse parkeerplaatsen en wordt gerealiseerd op de locatie van de voormalige Pniƫlkerk aan de Tesselsestraat in de Haagse wijk Duindorp en aan de rand van Scheveningen.

Achtergrond
De Pniëlkerk was een kerkgebouw aan de Tesselsestraat in de wijk Duindorp in Scheveningen. De kerk, vernoemd naar de Bijbelse plaats Pniël, werd ontworpen door architect Bastiaan Willem Plooij en werd in 1937 in gebruik genomen door de Gereformeerde Kerk. 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de kerk bewaard en werd deze op 3 augustus 1947 heropend.
In 2009 werd de Pniëlkerkgemeente samengevoegd met de hervormde gemeente van de Prinses Julianakerk waardoor het gebouw overbodig werd. De kerk zou afgebroken worden om plaats te maken voor een appartementencomplex. Dit ging niet door. In 2011 werd in het gebouw het eerste Indiase Culturele Centrum in Nederland ondergebracht.
In 2018 stond het gebouw weer leeg. De vastgoedontwikkelaar heeft de kerk in 2019 versneld laten slopen in verband met rellen in Duindorp wegens de afgelaste vreugdevuren. 

Project
Om aan te sluiten op de behoefte van de omgeving wordt een grote diversiteit aan appartementen aangeboden. Het plan bevat 68 appartementen met een mooie mix van 2 en 3-kamer appartementen en 6 penthouses op de hoogste verdieping.
Elke woning heeft een goede buitenruimte en kan daarnaast het collectieve binnenhof gebruiken. Voor de bewoners zijn er nabij de entree twee ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik.
De woningen in de onderbouw hebben een gemetselde borstwering en zijn daardoor geslotener en hebben minder inkijk. De bovenbouw heeft grote ramen en balkons met een glazen borstwering waardoor vanuit deze woningen een optimaal uitzicht wordt geboden.
Het pand wordt energie neutraal en voorzien van duurzame materialen en installaties.

Terug naar overzicht